afspraak maken Bel ons

g i y n

Operational Lease

Operationel lease: ideaal voor iedere ondernemer.

Het operational leasen is de meest bekende en gebruikte vorm van leasen. Deze manier van leasen is eigenlijk een vorm van huren: u betaalt een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor maakt u gebruik van de leaseauto.

Het vaste bedrag wat u betaalt voor operational lease per maand is afhankelijk van de duur van het leasecontact en de auto waarmee u de weg op gaat. Hoe langer het leasecontract, hoe voordeliger u rijdt. Daarnaast heeft de soort auto ook invloed op de het maandelijkse bedrag: kiest u voor een leaseauto uit het luxere segment, dan bent u wat duurder uit. U kunt op deze manier een luxe auto rijden, zonder de aanschafprijs te betalen: dat heeft Autoweerd namelijk al gedaan.

Het grote voordeel van operational leasen is dat alle overige kosten van de auto voor rekening komen van de leasemaatschappij. Hierbij valt te denken aan onderhoud, reparaties, verzekeringen, belastingen etc.

Als u kiest voor operational lease bent u formeel gezien niet aan te merken als eigenaar van de auto. Dit houdt in dat u geen recht hebt investeringsaftrek en de auto mag niet worden afgeschreven. Uiteraard kunnen betaalde leasetermijn wel worden afgeschreven, alleen dan op het jaarlijkse resultaat. Daarnaast weet u van te voren hoeveel u kwijt bent en wat u er voor terug krijgt, ideaal!
Voordelig rijden, zonder zorgen!operational lease auto leasen utrecht garage autoweerd