afspraak maken Bel ons

i y n

Bougies

Bougies vervangen bij Vakgarage Autoweerd in Utrecht

Bougies vervangen en auto onderhoud bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

De bougies zijn maar een klein onderdeel van de auto, maar zijn wel zeer belangrijk. Wanneer deze namelijk niet goed meer zijn heeft uw auto letterlijk moeite met vooruit komen. Heeft u dus het idee dat uw motor niet zo lekker loopt als eerst? Kom dan snel langs bij Vakgarage Autoweerd Utrecht.

Wat doen de bougies?

Bougies zijn een belangrijk onderdeel van een benzine auto’s die op LPG rijden. Deze zorgen namelijk voor de ontsteking van brandstof in de cilinders. Zij geven namelijk wel duizenden keren per minuut een vonk af.

Bij dieselmotoren is dit anders. Hier ontbrandt de diesel namelijk vanzelf, met een beetje hulp van gloeibougies.

Wanneer moet u de bougies vervangen?

Vroeger hadden de bougies om de 15.000 kilometer vervanging nodig. Tegenwoordig kunnen ze in nieuwere auto’s veel langer mee dan dat. Denk hierbij aan tussen de 25.000 en 100.000 kilometer, afhankelijk van het materiaal.

De bougies zijn echter niet altijd de veroorzakers van een storing. Het kan ook voorkomen dat de bougiekabels vervangen moeten worden. De reden hiervoor is vaak gewoon slijtage. In dit geval ‘lekt’ er stroom en krijgen de bougies zo niet genoeg stroomkracht om goed te functioneren. In dit geval moet u beide bougiekabels vervangen.

Onderhoud

Als u uw auto naar Vakgarage Autoweerd brengt voor een onderhoudsbeurt, kijken wij of de bougies of de bougiekabels vervangen moeten worden. Een team van 16 vakmensen met meerdere gespecialiseerde monteurs staat voor u klaar op de Weerdsingel Oostzijde 42, in het centrum van Utrecht. Wij helpen u graag!

Kom dus snel naar Vakgarage Autoweerd Utrecht

Voor vragen, of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. U kunt ook direct online een afspraak maken met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!