afspraak maken Bel ons

i y n

APK keuring Utrecht

APK keuring Utrecht

Het belang van een APK keuring in Utrecht

De jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring) is erg belangrijk voor uzelf, uw auto en de algemene veiligheid op de weg in Utrecht. De APK is door de overheid in het leven geroepen om te controleren of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de goede manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. U heeft de wettelijke verplichting om uw auto één keer per jaar te laten keuren. Maar wat wordt er precies gecontroleerd bij deze keuring? Autoweerd vertelt u er in dit blog meer over.

APK keuringseisen voor wielen

Zo’n beetje de belangrijkste APK keuringseisen zijn die voor de wielen. De wielen van uw voertuig zorgen voor het contact met het wegdek. In het geval van sneeuw, regen of een slechte staat van het wegdek, is uw eigen veiligheid grotendeels afhankelijk van de staat van uw banden en velgen. Te weinig profieldiepte, geen profiel over de gehele breedte van uw banden of beschadigingen aan uw banden en velgen, kunnen al snel leiden tot slipgevaar of een klapband.

APK keuringseisen voor verlichting

Dat uw autoverlichting een essentieel onderdeel voor veiligheid in Utrecht is, moge logisch klinken. Niet alleen voor u als automobilist, maar ook voor de veiligheid van de andere weggebruikers, is goed functionerende verlichting een belangrijk onderdeel om zichtbaar te blijven in het verkeer. Vooral als het donker is en in slechte weersomstandigheden zoals regen, storm, sneeuw en mist.

APK keuringseisen voor remmen

Goed werkende remmen zijn uiteraard ook een erg belangrijk onderdeel van de veiligheid van uw auto. De APK keuringseisen voor uw remmen zijn dan ook erg diepgaand en uitgebreid. Kort en simpel gezegd moeten alle remmen van uw voertuig in Utrecht goed functioneren en moeten alle wielen die op dezelfde as zitten, met gelijke mate remmen. Bij een APK keuring wordt dit dus grondig gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.

Algemene APK keuringseisen

Naast de hierboven genoemde specifieke onderdelen, zijn er nog een paar algemene APK keuringseisen waar uw voertuig in Utrecht aan dient te voldoen. Denk hierbij aan:

  • Goed functionerende claxon met 1 vaste toonhoogte.
  • Snelheidsmeter moet goed werken.
  • De dashboardverlichting is ook een APK keuringseis. In elk geval moet de snelheidsmeter verlicht te zijn.

Afspraak voor APK of meer informatie?

Wilt u meer weten over de APK van uw voertuig in Utrecht? Wilt u een afspraak maken voor een APK of voor onderhoud aan uw auto of motor? Neem dan gerust contact op met Autoweerd Utrecht. U bereikt ons telefonisch op 030 – 303 1600 en per mail op. Meteen online een afspraak maken? Dat kan hier. We helpen u graag verder!