afspraak maken Bel ons

i y n

Zomerbanden Utrecht

Zomerbanden bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

zomerbanden opslag vakgarage autoweerd utrecht bandenwissel

Stijgt het kwik buiten boven de 7°C en heeft u nog uw winterbanden onder uw auto zitten? Dan is het weer tijd voor uw bandenwissel! Doordat winterbanden in de zomer een langere remweg hebben, is het gevaarlijk om nog op deze te rijden met hogere temperaturen. Maar er zijn natuurlijk nog meer redenen om weer naar zomerbanden te wisselen. Wij zetten het even voor u op een rijtje.

Waarom wisselen naar zomerbanden?

Het rijden op zomerbanden (in de zomer) heeft vele voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Zomerbanden zijn goedkoper.
  • Doordat deze banden van een hardere rubbersamenstelling gemaakt worden slijten zij minder snel. Winterbanden slijten door een zachtere rubbersamenstelling sneller in warme temperaturen.
  • Ze geven een betere grip en wegligging dan winterbanden in de zomer.
  • Door een lagere rolweerstand gebruikt uw auto minder brandstof.

Bandenwissel naar zomerbanden

De winter is weer voorbij en het is weer om de winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Het kan natuurlijk zijn dat u uw banden zelf thuis opslaat. Maar mocht u daar geen ruimte voor hebben is er altijd plek in ons bandenhotel. Hier kunt u het hele jaar door voordelig uw banden opslaan.

Wij gaan geheel professioneel om met uw winter- en zomerbanden. Dit brengt dus vele voordelen met zich mee. De voordelen van onze bandenopslag op een rijtje:

  • Uw banden zijn beschermd tegen zonlicht en neerslag
  • Droge omgeving en goede ventilatie
  • Geen blootstelling aan hittebronnen en motoren
  • Bescherming tegen scherpe voorwerpen (zoals glas) en chemische stoffen

Winterbanden

Mocht het kwik buiten onder de 7°C komen en is het buiten regenachtig en koud? Dan is het belangrijk dat u winterbanden laat monteren. De voordelen die zomerbanden in de zomer bieden, bieden winterbanden juist in de winter. Winterbanden geven bij lagere temperaturen namelijk meer grip op de weg. Ook zorgen ze bij slecht weer voor een kortere remweg. Bij Vakgarage Autoweerd hebben wij een ruim aanbod winterbanden. Deze kunnen worden gemonteerd terwijl u wacht! Wij zien u dus graag snel bij Vakgarage Autoweerd voor een bandenwissel. Of het nu voor zomer- of winterbanden is!

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de zomerbanden, of iets anders? U kunt ons telefonisch bereiken op 030-30 31 600 of direct online een afspraak maken via onderstaande button.

Afspraak maken