afspraak maken Bel ons

i y n

Milieubewust rijden

Milieubewust rijden met Autoweerd!

Vanuit Vakgarage Autoweerd Utrecht proberen wij onze medewerkers en onze klanten, zoveel mogelijk te motiveren om milieubewust te rijden. Voornamelijk omdat duurzaamheid en bewust omgaan met het milieu momenteel van groot belang zijn. Aangezien wij met zijn alle verantwoordelijk zijn voor onze planeet.

Milieubewust rijden heet tegenwoordig ‘Het Nieuwe Rijden‘. Het nieuwe rijden houdt in dat u op een duurzame manier met de auto rijdt. Hierdoor zo min mogelijk het milieu vervuild. Het nieuwe rijden is voor iedereen: particulieren, privé rijders, zakelijke rijders, buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs. En ook voor alle afstanden, voor kleine stukjes,  en langere stukken.

Het nieuwe rijden bevat een aantal tips, waardoor u uiteindelijk 10% minder brandstof gebruikt. Dus niet alleen goed voor het milieu, ook nog eens fijn voor uw portemonnee! Bij het nieuwe rijden horen onder andere de volgende tips: snel doorschakelen naar een hogere versnelling en het vermijden van energieverspilling. Maar ook afstand houden, niet over het snelheidslimiet gaan, anticiperen en gas op tijd loslaten. Verder ook nog rijden op een gelijkmatige snelheid.

Naast het nieuwe rijden, heeft de soort auto waarin u rijdt natuurlijk ook veel invloed op het milieu. Rijdt u een oude diesel, dan stoot u meer afvalstoffen uit dan wanneer u een nieuwere Hybride of elektrische auto rijdt. Deze auto’s zijn vaak voorzien van het A-label. Een label dat aantoont dat de auto energiezuinig is, en hierdoor minder afvalstoffen waaronder CO2 uitstoot.

Wilt u duurzamer rijden?

Bij Vakgarage Autoweerd Utrecht hebben wij meerdere oplossingen om tijdens het rijden duurzamer bezig te zijn. Ten eerst verhuren wij een aantal verschillende auto’s. Wij hebben bijvoorbeeld een paar automaten en ook een hybride auto tot onze beschikking, deze zijn natuurlijk veel duurzamer dan een oude diesel. Ook kunt u bij ons langskomen voor het kopen van een occasion. Wij hebben onze eigen showroom waar u even rustig kunt rondkijken voor een duurzame auto. Staat uw droomauto er niet tussen dan kunt u ook een zoekopdracht invullen. Dan gaan wij op zoek naar de auto van uw dromen!

Kom dus gauw eens langs voor een duurzame auto, en maak een proefrit! Wij geven net zoveel om het milieu als u en helpen hier graag mee verder! Maak dus en afspraak via de site of bel ons even op 030-3031600.
toyota yaris hybride milieubewust rijden autoweerd