afspraak maken Bel ons

i y n

Duurzaam

Duurzaam onderhoud en reparatie

Autorijden brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Zo is een auto ontzettend handig voor de mobiliteit, maar niet altijd even goed voor het milieu. In Utrecht is autoverkeer namelijk verantwoordelijk voor 40-70% van de uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen. Vakgarage Autoweerd acht het dan ook van groot belang om duurzaam te rijden, wij zijn allen namelijk verantwoordelijk voor het milieu. Bij duurzaam rijden hoort ook een duurzame en verantwoordelijke rijstijl.

Duurzame rijstijl

Een duurzame rijstijl is te meten aan een aantal factoren. Een zeer bekende is het anticiperen. Hoe beter u anticipeert, hoe meer u ziet, hoe minder u hoeft te remmen en hoe eerder u het gas los kan laten, waardoor de auto uitrolt en u minder brandstof (dus CO2 uitstoot) verbruikt. Daarnaast geldt ook de regel ‘hoe harder u rijdt, hoe meer u verbruikt’, probeer dan ook niet te hard te rijden, hiermee vermindert u de CO2 uitstoot. Ook is het handig om regelmatig de toerenteller in de gaten te houden, zodat u weet wanneer u moet overschakelen. Als u op tijd overschakelt, scheelt ook dit brandstof.

Duurzame auto

Naast een duurzame rijstijl, is een duurzame auto ook van groot belang. Vakgarage Autoweerd verkoopt en verhuurt dan ook auto’s met A-label én hybride en elektrische auto’s. Auto’s met een A-label zijn de meeste zuinige auto’s, dus goed voor uw brandstof én goed voor het milieu. Geeft u dus veel om het milieu en wilt u een zuinige auto rijden? Kom eens langs bij Vakgarage Autoweerd Utrecht en neem een kijkje in onze showroom. Wij hebben daar namelijk een ruim aanbod van verschillende occasions. Het kan natuurlijk zijn dat uw droomauto en niet tussen staat. Dan kunt u bij ons een zoekopdracht invoeren met uw wensen, en dan gaan wij op zoek voor u. Verder kunt u ook voordelig voor een korter termijn auto’s huren, bijvoorbeeld voor een dag, weekend of week. Wij dragen graag bij aan het milieu en helpen u ook graag verder!

Contact opnemen

Kom dus een langs of maak een afspraak door even 030-3031600 te bellen.                         duurzaam rijden autoweerd verkoop onderhoud reparatie APK