afspraak maken Bel ons

i y n

Uitlaat

Uitlaat vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Uitlaat maken schade Utrecht garage

Hoort u tijdens het rijden een hard en vreemd geluid? Dan zou het heel goed kunnen dat u een kapotte uitlaat heeft! Doorrijden is niet alleen verboden, maar kan ook nog eens hartstikke gevaarlijk zijn! Tijd voor een trip naar Autoweerd!

Wat doet de uitlaat?

De uitlaat van uw auto met een verbrandingsmotor bestaat uit vier verschillende onderdelen en zorgt ervoor dat alle gassen die door de motor geproduceerd worden afgevoerd. Deze onderdelen zijn de katalysator, midden demper, einddemper en uitlaatspruitstuk. De katalysator zorgt er uiteindelijk voor dat de gassen afgevoerd worden. Tevens hebben dieselauto’s ook een extra roetfilter, om schadelijke gassen op te vangen.

Daarnaast dempt het ook veel geluid.

Waarom is er een lek?

De meest voorkomende oorzaak van een lek is roest. De reden hiervoor is condensatie van de gassen die in de uitlaat afkoelen. Door de condensatie ontstaat roest en daar kunnen na een tijd uiteindelijk gaten in ontstaan.

Als het kleine lekken zijn kunnen deze soms gedicht worden, maar dit heeft op langere termijn geen nut. Daarnaast kunnen de beugels waar de uitlaat aan hangt ook verroesten en breken, waardoor de uitlaat er op den duur gewoon ‘afvalt’.

Wat zijn de risico’s?

Mocht u inderdaad last hebben van geluidsoverlast is het van belang dat u zo snel mogelijk langskomt! Behalve het feit dat u een boete kunt krijgen voor deze geluidsoverlast is het ook nog eens erg gevaarlijk. Als de uitlaat door een lek namelijk niet goed werkt, kunnen deze gassen in uw auto zelf terecht komen. En dat terwijl wij dit echt heel snel kunnen herstellen of vervangen!

Verder is de uitlaat ook een belangrijk onderdeel van de APK. Laat dus snel uw uitlaat nakijken en waar nodig vervangen of waar nodig een onderdeel repareren!

Maak snel een afspraak bij Vakgarage Autoweerd!

Dan zorgt ons team ervoor dat u weer veilig en zonder overlast de weg op kunt! Heeft u nog vragen? Of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. Verder kunt u ook direct online een afspraak maken met de volgende link:

Klik hier voor meer onderdelen!