afspraak maken Bel ons

i y n

Kentekenloket

kentekenloktet utrecht autoweerd vakgarage garage auto onderhoud reparatie apk

Heeft u een tweedehands auto, motor, scooter of camper gekocht? Dan kunt u deze op uw naam laten zetten bij een zogeheten Kentekenloket.

Het Kentekenloket in Utrecht-centrum is door het autobedrijf stopgezet.

Tot oktober 2022 kon dat ook bij Bovag-autobedrijf Vakgarage Autoweerd in Utrecht, dit is na oktober 2022 NIET meer mogelijk bij deze garage aan de Weerdsingel Oostzijde 42. Naast het overschrijven (tenaamstellen) kon u voorheen bij het Kentekenloket Utrecht ook het schorsen van het voertuig regelen. Het RDW-erkende garagebedrijf voorziet NIET in het papierwerk rondom import en/of export van auto’s ed. Op deze locatie kon u enkel laten overschrijven en/of (ont-)schorsen.

Daarnaast: Vakgarage Autoweerd is NIET de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer)!
Voor info of vragen rondom tenaamstellingen, documenten, import/export kunt u rechtstreeks bellen met de RDW: 0900 0739

U kunt natuurlijk wel nog steeds uw APK of onderhoudsbeurt bij ons inplannen. Of de airco laten hervullen. Of de winterbanden laten opslaan in ons bandenhotel.

Hoe werkt het?

Het overschrijven van een auto is snel en eenvoudig gedaan. Er zijn vier stappen:

  1. Zorg ervoor dat u van de verkoper het originele Tenaamstellingbewijs plus Overschrijvingsbewijs verkrijgt (als het een papieren kentekenbewijs is).
    Of in de meeste gevallen: dat u de tenaamstellingscode en het plastic kentekencard krijgt.
  2. Neem deze documenten mee naar het Kentekenloket, samen met uw legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort/ID-kaart).
  3. Zij zetten het voertuig dan op uw naam en geven u het tenaamstellingsverslag en een vrijwaringsbewijs. Dit vrijwaringsbewijs is voor de verkoper. Op het tenaamstellingsverslag staan de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode.
  4. U betaalt de loketbehandeling en het RDW stuurt u per post een nieuwe kenteken-kaart met het tweede deel van de tenaamstellingscode. Deze ontvangt u in enkele werkdagen.

Dat was het! U bent nu dus officieel eigenaar!

Nogmaals: voor deze dienst kunt u per oktober 2022 NIET meer terecht bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Wel bent u natuurlijk van harte welkom om een afspraak bij ons te maken voor het onderhoud aan uw auto, een APK-keuring of de nodige reparatieskentekenloktet utrecht autoweerd vakgarage garage auto onderhoud reparatie apk