afspraak maken Bel ons

i y n

Vloeistoffen

Vloeistoffen vervangen en bijvullen bij Vakgarage Autoweerd

Vloeistoffen bijvullen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Er zitten in uw auto verschillende vloeistoffen die van groot belang zijn om uw auto goed te laten werken. Daarvoor is het belangrijk dat u regelmatig zelf checkt of er nog genoeg vloeistoffen in uw auto aanwezig zijn. Mocht u merken dat u vaker dan normaal bijvoorbeeld uw olie of koelvloeistof moet bijvullen kan dit wijzen op een lek. In dat geval is het belangrijk dat u snel bij ons langskomt.

Olie

Iedere motor is afhankelijk van olie. Dit zorgt er namelijk voor dat alle belangrijke onderdelen goed gesmeerd worden. Daarnaast is de olie er ook om vuil en warmte af te voeren. Vervolgens filtert het oliefilter het vuil eruit. Deze twee worden dan ook altijd samen vervangen.

Mocht de motor niet voldoende olie hebben kan dit grote schade tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk dat u deze zelf regelmatig controleert en waar nodig bijvult. Moet u de olie vaak bijvullen, dan kan dit duiden op een motorlek. In dat geval is het belangrijk dat u snel een afspraak bij ons maakt.

Koelvloeistof

Deze vloeistof is zeer belangrijk voor uw auto. Het voorkomt namelijk dat uw motor oververhit raakt. De waterpomp pompt de koelvloeistof rond radiateur waar het afkoelt.

Zorg dat u zelf regelmatig de koelvloeistof in uw auto checkt. Als u deze vaak moet bijvullen is er vaak sprake van een lekkage. Vergeet hierbij ook niet te kijken naar het expansietankje.

Remvloeistof

Het is belangrijk dat u de remvloeistof van uw auto regelmatig laat verversen. Net als andere vloeistoffen, veroudert remvloeistof. Hierdoor gaat de kwaliteit achteruit, met het gevolg dat de remmen niet goed meer kunnen werken.

Daarnaast kan er natuurlijk ook een lek in het systeem zitten. Het peil van de remvloeistof kunt u, net als de andere vloeistoffen, zelf checken. Mocht het voorkomen dat er echt te weinig vloeistof in het systeem is gaat er ook een waarschuwingslampje op uw dashboard branden.

Ruitensproeiervloeistof

Bij deze vloeistof denkt men wellicht: die is niet heel belangrijk. Maar toch is het heel vervelend en gevaarlijk als u vieze ruiten heeft en u geen ruitensproeiervloeistof meer heeft. Zeker als u hier niet van op de hoogte bent en de ruitenwissers wel automatisch aangaan, kunnen de ruiten alleen maar viezer worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat u in de winter een vloeistof met antivries gebruikt.

Stuurbekrachtigingsvloeistof

Stuurbekrachtiging is (gelukkig) iets wat de meeste auto’s tegenwoordig wel hebben. Kort gezegd is het een systeem dat er voor zorgt dat het u het stuur gemakkelijk kunt draaien. Merkt u dat het sturen moeilijker gaat? Of hoort u een raar geluid? Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door te weinig stuurbekrachtigingsvloeistof.

Het wordt aangeraden om deze vloeistof om de zoveel kilometers te vervangen. Door de hitte van de motor verliest het namelijk zijn kracht. Wordt de vloeistof niet op tijd vervangen kan dit ernstige schade aan het systeem veroorzaken, met dure reparaties als gevolg.

Onderhoudsbeurt

Tijdens een onderhoudsbeurt checken en vervangen wij waar nodig de vloeistoffen voor u. Maar het is ook belangrijk dat u dit zelf door het jaar heen blijft controleren. Mocht u het idee hebben dat u een bepaalde vloeistof vaak moet bijvullen, dan kan dit wijzen op een lek. In dit geval is het belangrijk dat u snel bij ons een afspraak maakt.

Kom dus snel langs bij Vakgarage Autoweerd

Voor eventuele vragen, of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. U kunt met de onderstaande link ook direct online een afspraak maken. U bent welkom!

Klik hier voor meer onderdelen!