afspraak maken Bel ons

i y n

Radiateur

Radiateur vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Radiateur vervangen bij Vakgarage Autoweerd in Utrecht

De radiateur is een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. Mocht deze lekken kan dit namelijk grote gevolgen voor uw auto hebben met dure reparaties als gevolg. Autoweerd helpt u graag met het onderhoud van uw auto om grote problemen te voorkomen, zodat u snel weer de weg op kunt!

Wat doet de radiateur?

Als de motor van uw auto draait wordt deze uiteraard warm. Daarom is het belangrijk dat er een koelsysteem is om oververhitting te voorkomen. Om de motor te koelen stroomt er koelvloeistof om de cilinders. De waterpomp zorgt ervoor dat de koelvloeistof rond blijft circuleren en pompt het uiteindelijk naar de radiateur. Hier koelt de vloeistof af door middel van een ventilator of de rijwind.

Wat is de oorzaak van een lekkende radiateur?

Het is belangrijk dat u zelf regelmatig het niveau van de koelvloeistof controleert. Kijk hierbij ook naar het vloeistof reservoir. Merkt u dat u deze vaak moet bijvullen, dat deze zelfs opeens helemaal leeg is, of dat er een plasje vloeistof onder uw auto ligt? Dan is er een grote kans dat er een lek zit in de radiateur.

Er zijn verschillende oorzaken van een lek. Vaak wordt het veroorzaakt door bijvoorbeeld een steen of ander voorwerp dat tijdens het rijden tegen uw radiateur aankomt, wat dan een gat veroorzaakt. Het kan ook gewoon zijn dat er roest ontstaat door ouderdom.

In sommige gevallen is hij gewoon simpelweg verstopt. In dat geval kan de die heel voorzichtig schoongemaakt worden. Dit moet echt wel heel zorgvuldig gebeuren, om geen lekken te veroorzaken.

Is het tijd voor een nieuwe radiateur?

Kom snel langs bij Vakgarage Autoweerd in Utrecht!

Om grote en dure reparaties te voorkomen is het belangrijk dat u snel naar uw radiateur laat kijken! Voor advies of het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600, of maak direct online een afspraak met de volgende link:

Klik hier voor meer onderdelen!