afspraak maken Bel ons

i y n

Koppeling

Koppeling vervangen bij Vakgarage Autoweerd

Koppeling vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Heeft u het idee dat uw koppeling aan vervanging toe is? Of wilt u hem graag na laten kijken? Bij Garage Autoweerd, gevestigd in Utrecht Centrum helpen wij u graag! Ons professionele team van 16 vakmensen staat voor u klaar!

Hoe werkt de koppelingsplaat?

De koppeling zorgt voor de verbinding tussen de versnellingsbak en de motor. Op het moment dat u deze intrapt, wordt de verbinding tijdelijk verbroken. De druklager drukt op dit moment tegen de veren die de koppelingsplaat op zijn plek houden. Hierdoor komt de koppeling vrij en kunt u schakelen en wegrijden.

Hoe merkt u dat uw koppeling aan vervanging toe is?

Merkt u dat uw koppeling begint te ‘slippen’, dan is dat een teken van slijtage. Hoort u uw auto wel toeren maken, maar versnelt uw auto langzaam? Komt uw auto maar langzaam in beweging als u  uw de auto laat opkomen als u weg wilt rijden? Of hoort u rare geluiden als u het koppelpedaal intrapt? Dan wordt het tijd om bij ons langs te komen voor een nieuwe koppeling!

Als dit namelijk het geval is wordt de kracht van de motor niet meer goed overgebracht op de wielen. De koppelingsplaat is in dit geval versleten en daardoor gaat schakelen moeilijker.

Kunt u slijtage voorkomen?

De levensduur van een koppeling is afhankelijk van het gebruik. Over het algemeen gezien slijt uw koppeling sneller als u veel in de stad of korte afstanden rijdt. Dit is simpelweg omdat u hem hier meer gebruikt dan wanneer u alleen maar op de snelweg kilometers zou maken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat goed onderhoud aan uw auto voor de koppeling ook zeer zeker van belang is. De koppelingsplaat is namelijk zeer gevoelig voor vet en olie.

Bij Autoweerd zorgen onze monteurs ervoor dat u snel weer veilig de weg op kunt. Wij zijn er voor al uw onderhoud en reparaties!

Maak dus snel een afspraak bij Autoweerd!

Wij helpen u graag verder met uw koppeling of ander onderhoud. Ook als u eventueel vervangend vervoer nodig heeft!

Heeft u eventuele vragen, of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. Liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande button:

Klik hier voor meer onderdelen!