afspraak maken Bel ons

i y n

Filters

Filters vervangen bij Vakgarage Autoweerd in Utrecht

Oliefilter, interieurfilter, roetfilter, brandstoffilter, of luchtfilter vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht filters

Om uw auto goed te laten rijden zijn natuurlijk verschillende onderdelen nodig. Maar daarnaast zijn er ook allerlei filters om ervoor te zorgen dat de andere onderdelen goed functioneren. Wat voor filters zijn dat? Wat doen ze, en waar zitten ze? Dat leggen we u hier uit.

Verschillende filters

Brandstoffilter

Heeft u het idee dat u auto slechter rijdt dan normaal? Dan kan dat komen door een verstopte brandstoffilter. Dit filter zit in de brandstofleiding tussen de motor en de brandstoftank. Het doel van dit filter is om ervoor te zorgen dat er geen vuil of vloeistoffen in de injectienaalden van de motor komt.

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat het brandstoffilter verstopt raakt door dit vuil. De motor krijgt krijgt in dit geval niet meer genoeg brandstof om goed te kunnen werken. In dat geval is het tijd voor een nieuw filter.

Oliefilter

Als de olie van uw auto vervangen wordt, gebeurt vaak hetzelfde met het oliefilter. Zoals iedereen weet is olie zeer belangrijk voor de motor van uw auto. Het doel van olie is om de motor te smeren en zo goed te laten werken. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de olie niet overal vuil achterlaat.

Daarvoor is het oliefilter. De naam zegt het al, dit filter zorgt er heel simpel voor dat de olie gefilterd wordt voordat het weer terug de motor in gaat.

Luchtfilter

Het luchtfilter noemt men soms ook wel een pollenfilter. Het grootste doel van het luchtfilter is om de lucht dat de motor binnenkomt te zuiveren. Daardoor komen er geen stofdeeltjes en pollen in de motor terecht. Mocht dit namelijk wel gebeuren, krijgt de motor niet genoeg schone lucht binnen, waardoor de motor slechter kan gaan lopen.

Aangezien ieder type auto anders is, zijn er veel verschillende soorten en maten luchtfilters.

Interieurfilter

Voor degene die in de auto rijdt is het natuurlijk ook wel fijn als er frisse lucht binnen komt. Daar is het interieurfilter voor. Deze noemt men ook wel een pollenfilter. Dit is zeker belangrijk voor mensen die allergieën hebben.

Daarnaast zorgt dit filter ook voor dat het interieur van de auto mooier en schoner blijft.

Roetfilter

Een roetfilter is special voor dieselauto’s ontwikkeld. Er zijn twee verschillende soorten roetfilters: een gesloten en een half-open filter. De gesloten filters werken veel beter dan de half-open en zitten tegenwoordig standaard op nieuwe diesel auto’s. Deze moeten dan ook al direct op de auto geplaatst worden, want dit is achteraf niet meer mogelijk.

Terwijl een gesloten roetfilter meer dan 85% van de roetuitstoot tegenhouden, is dat met een half-open filter maar 40%. Net zoals de andere filters moet ook deze af en toe vervangen worden als het filter verstopt is.

Heeft uw auto onderhoud nodig? Moeten wij uw filters vervangen?

Maak snel een afspraak bij Vakgarage Autoweerd!

Voor vragen of het telefonisch maken van een afspraak kunt u ons bellen 030 – 30 31 600. Wilt u liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de volgende link:

Klik hier voor meer onderdelen!