Banden

Autobanden en Vakgarage Autoweerd Utrecht

Banden, zomerbanden of winterbanden vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Goede banden onder uw auto zijn letterlijk van levensbelang. Als banden versleten of niet goed in balans zijn is dit niet alleen gevaarlijk voor u, maar ook voor de andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig uw banden laat controleren.

Verschillende soorten banden

U bent bij ons aan het juiste adres voor winterbanden, all season banden en zomerbanden. Veel mensen rijden tijdens de hogere temperaturen op zomerbanden, om dan in de winter naar winterbanden te wisselen. Het nadeel hiervan is dat u vaak met een extra set thuis zit. Bij Vakgarage Autoweerd hebben wij daar een oplossing voor gevonden: ons bandenhotel!

Bandenopslag bij Autoweerd

In ons bandenhotel kunt u veilig en zeer voordelig uw banden opslaan. De banden zijn hier verzekerd tegen diefstal en brand. Daarnaast staan zij droog en bieden wij ze bescherming tegen chemische stoffen etc. En dat al voor maar €17,- per seizoen! Dat komt dan dus neer op maar €34,- per jaar! Klik hier voor meer informatie over ons bandenhotel!

Bandenservice

Merkt u dat uw stuur trilt tijdens het rijden? Dan kan het zijn dat uw banden opnieuw gebalanceerd moeten worden. Als dit namelijk niet gedaan wordt is het niet alleen vervelend rijden voor u, de banden slijten daardoor ook veel sneller.

Het kan ook zijn dat u juist merkt dat uw auto naar links of rechts trekt, u meer dan normaal brandstof verbruikt, of het sturen zwaar gaat. In dat geval is het ook belangrijk dat u langs komt. Opnieuw uitlijnen van de auto kan hier de oplossing bieden.

Daarnaast mag de profieldiepte wettelijk niet minder dan 1,6 millimeter zijn. Als het profiel minder is dan dit wordt uw auto niet alleen bij een APK afgekeurd, u kunt ook een boete krijgen! Genoeg redenen om uw banden op tijd te laten controleren!

Bandenlabel

Iedere band die in Europa heeft een bandenlabel. Dit label vertelt u alles wat u moet weten over de veiligheid, de geluidsproductie en het brandstofgebruik. Hoe hoger in het alfabet de band scoort, hoe zuiniger en veiliger.

Laat dus snel uw banden controleren bij Vakgarage Autoweerd Utrecht!

Dan kunt u snel weer met een veilig gevoel de weg op! Voor vragen, of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600 of mailen naar info@autoweerd.nl. Liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!