afspraak maken Bel ons

i y n

Banden

Autobanden en Vakgarage Autoweerd Utrecht

Banden, zomerbanden of winterbanden vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Goede banden onder uw auto zijn van levensbelang. Als banden versleten, beschadigd of op de verkeerde spanning staan, is dit niet alleen gevaarlijk voor u, maar ook voor de andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig uw banden laat controleren. Advies is om meermaals per jaar de bandenspanning en visuele controle van de banden uit te voeren.

Verschillende soorten banden

U bent bij ons aan het juiste adres voor winterbanden, all season banden en zomerbanden. Veel mensen rijden tijdens de hogere temperaturen op zomerbanden, om dan in de winter naar winterbanden te wisselen. Het nadeel hiervan is dat u vaak met een extra set thuis zit. Bij Vakgarage Autoweerd hebben wij voor onze vaste klanten* een oplossing voor gevonden: ons bandenhotel!

Bandenopslag bij Autoweerd

In ons bandenhotel kunt u veilig en zeer voordelig uw banden professioneel laten opslaan. De wielensets (of bandensets) van onze vaste klanten* zijn gelijk verzekerd tegen diefstal en brand. Daarnaast staan zij droog en bieden wij bescherming tegen chemische stoffen etc. Het “vaste klantentarief” is slechts € 29,- per seizoen! Dat komt dan dus neer op maar € 52,- per jaar! Klik hier voor meer informatie over ons bandenhotel! (Let op: wij zijn een garagebedrijf, géén opslag: deze service is -door het jaar heen genomen- in combinatie met het onderhoud aan de auto.)

Bandenservice

Merkt u trillingen tijdens het rijden? Dan kan het zijn dat uw banden opnieuw gebalanceerd moeten worden. Als dit namelijk niet goed gedaan wordt, is het niet alleen vervelend rijden voor u; de banden slijten daardoor sneller door de onbalans.

Het kan ook zijn dat u juist merkt dat uw auto naar links of rechts trekt, u meer dan normaal brandstof verbruikt, of het sturen zwaar gaat. In dat geval is het ook belangrijk dat u langs komt. Opnieuw uitlijnen van de auto kan hier de oplossing bieden.

Daarnaast mag de profieldiepte wettelijk niet minder dan 1,6 millimeter zijn. Als het profiel minder is dan dit wordt uw auto niet alleen bij een APK afgekeurd, u kunt ook een boete krijgen! Genoeg redenen om uw banden op tijd te laten controleren! Onder de 3 milimeter profieldiepte melden wij het als Bovag autobedrijf aan u, bij 2,5 mm wordt het op het APK-rapport gezet.

Bandenlabel

Iedere band die in Europa wordt verkocht heeft een bandenlabel. Dit  (energie-)label vertelt u alles wat u moet weten over de veiligheid, de geluidsproductie en het brandstofgebruik.

Laat dus snel uw banden controleren bij Vakgarage Autoweerd Utrecht!

Dan kunt u snel weer met een veilig gevoel de weg op! Voor vragen, of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600 of mailen naar info@autoweerd.nl. Liever direct online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!

 

  • * Vaste klanten zijn alle klanten die het reguliere onderhoud aan de auto bij Vakgarage Autoweerd laten uitvoeren.
    Hiermee profiteren zij  – als vaste klant- van de extra voordelige prijzen voor o.a. ons bandenhotel, de gunstige tarieven voor de wielen (of banden) wissels, maar ook hebben vaste klanten het voordeel van de zeer goedkope (of zelfs gratis) APK en de speciale Vakgarage Pechhulp (o.b.v. het onderhoud). Hiermee besparen de klanten van ons Bovag Autobedrijf tot honderden euro’s per jaar!