afspraak maken Bel ons

i y n

Accu

Accu vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Accu vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Stapt u in de auto en gebeurt er niets als u de sleutel omdraait? Er wordt dan waarschijnlijk geen energie geleverd aan de startmotor. Dat komt dan vermoedelijk doordat u een lege accu heeft. Maar waarom is dit zo en belangrijker nog, wat kunt u eraan doen?

Wat doet de accu?

De accu is opgeladen met elektrische energie. Deze energie is nodig om stroom te leveren aan de startmotor, zodat u de auto kunt starten. Zodra dit gebeurd is slaat de dynamo aan en wordt de loodaccu weer opgeladen. Verder zorgt het voor stroom aan lampjes en overige accessoires mocht de dynamo niet genoeg stroom hebben.

Hoe komt het dat de accu niet werkt?

Het kan zijn dat u uw deur niet goed dichtgedaan heeft, of dat u de lichten aan heeft laten staan. In dat geval loopt deze snel leeg, maar wordt hij niet opgeladen omdat de motor niet draait. Vaak kunt u dan met behulp van een tweede auto en startkabels de auto weer aan de praat krijgen. Als u dan een halfuurtje rijdt is deze dan vaak weer opgeladen.

Als de accu al wat ouder is kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat die op is. In de winter zien wij ook altijd een grote toename in de hoeveelheid problemen. Dit kan ook gebeuren als u de accu vaak in korte tijd leeg laat lopen. In dat geval is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe accu. Voor het controleren, repareren en installeren van uw accu kunt u gerust langskomen bij ons autobedrijf.

Maak dus snel een afspraak bij Autoweerd!

Bel ons voor een afspraak op 030 – 30 31 600, of boek direct online uw auto in met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen! Meer weten wat Vakgarage Autoweerd voor u kan betekenen? Klik hier!