afspraak maken Bel ons

i y n

CO2 zuinig

Zuinig rijden bij Autoweerd Utrecht

Vakgarage Autoweerd is voor het bevorderen van zuinige auto’s, waardoor onder andere de CO2 uitstoot wordt verminderd en we ons steentje bijdragen aan milieuvriendelijke keuzes. CO2 zuinig rijden wordt namelijk steeds belangrijker! Naast het bevorderen van de milieuvriendelijke keuzes, hangen er nog meer voordelen aan het rijden met een zuinige auto. Deze voordelen zijn vooral te vinden in de wegenbelasting, aanschafbelasting (BPM) en minder bijtelling.

Geldzaken

Een auto die CO2 zuinig is heeft in sommige gevallen vrijstelling van wegenbelasting. De vrijstelling is afhankelijk van het soort auto, de brandstof die wordt verbruikt, en de motor die in de auto zit. De regelingen omtrent de vrijstellingen veranderen elk jaar.

Daarnaast is er ook een groot voordeel te vinden in de aanschafbelasting bij het rijden van een CO2 zuinige auto. Het wel of niet betalen van de aanschafbelasting is afhankelijk van de hoeveelheid CO2 die uw auto uitstoot per kilometer. Stoot uw auto bijvoorbeeld minder dan 1 gram per kilometer uit, dan bent u vrijgesteld van de aanschafbelasting. Stoot uw auto 100 gram per kilometer uit dan betaald u €69,-. Dit is natuurlijk een stimulans voor het zuinig rijden.

Tot slot de bijtelling voor leaseauto’s. De bijtelling geldt voor 60 maanden. Dit gaan in zodra de leaseauto op naam wordt gezet. Ook de bijtelling is, net als de aanschafbelasting, afhankelijk van de uitstoot.

Als Vakgarage Autoweerd Utrecht helpen wij graag mee aan het bevorderen van het milieu. Wij verkopen en verhuren een aantal verschillende auto’s. Bijvoorbeeld ook hybride en elektrische auto’s, die natuurlijk zuinig zijn vergeleken met een benzine, of een diesel. Zo draagt u op uw manier bij aan het milieu, maar rijdt u ook nog eens een auto voor een scherpe prijs! Meer weten over ons verhuurconcept? Bekijk het hier!

Contact

Bent u nou geïnteresseerd in het zuinig rijden, en wilt u misschien een auto kopen of leasen? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze showroom of kijk even op de site. Zo kunt u ook gelijk een afspraak maken. Heeft u liever telefonisch contact? Bel dan even 030-3031600

zuinig rijden CO2 uitstoot autobedrijf autoweerd utrecht