afspraak maken Bel ons

i y n

Waterpomp

Waterpomp vervangen bij Vakgarage Autoweerd

Waterpomp vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Heeft u het idee dat u vaak uw koelvloeistof in uw auto moet bijvullen? Of wordt uw motor snel te warm? Dan kan dit aan verschillende dingen liggen. Één hiervan is de waterpomp. Denkt u dat er iets mis is met uw waterpomp, dan is het cruciaal dat u hier snel naar laat kijken. Het team van Vakgarage Autoweerd in Utrecht Centrum helpt u graag weer op weg!

Wat doet de waterpomp?

Zoals de naam al aangeeft; de waterpomp zorgt er voor dat ‘water’ rond gepompt wordt. Alleen is dat in dit geval geen water, maar koelvloeistof. De vloeistof wordt in de motor opgewarmd en moet daarna natuurlijk weer snel afkoelen. Door het pompen komt het in de radiator terecht, waar de wind of een ventilator het koelt.

Als er een lek aanwezig is verliest u dus gedurende het rijden en stilstaan koelvloeistof. En dit kan heel gevaarlijk zijn voor uw motor. Zit er namelijk niet genoeg vloeistof meer aan, dan wordt de motor ook niet goed gekoeld en raakt hierdoor oververhit. U veroorzaakt zo misschien ernstige schade aan uw motor, als u hier te lang mee doorrijdt.

Wat kan hier de oorzaak van zijn?

De meest voorkomende oorzaak van een lek in de waterpomp is simpel genoeg ouderdom. Daarnaast wordt de waterpomp vaak aangedreven door de distributieriem. Daarom vervangen wij deze vaak op hetzelfde moment. Onderhoud en vervanging van de distributieriem is van groot belang. Mocht deze namelijk breken heeft dit grote gevolgen voor de waterpomp en de motor, met hoge reparatiekosten als gevolg.

Moet u dus vaak uw koelvloeistof bijvullen?

Kom snel langs voor uw waterpomp bij Vakgarage Autoweerd!

Ons team zorgt er graag voor dat u weer veilig de weg op kunt. Maak dus snel een afspraak!

U kunt dit telefonisch doen op 030 – 30 31 600, of direct online met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!