afspraak maken Bel ons

i y n

Thermostaat

Thermostaat vervangen bij Vakgarage Autoweerd

Thermostaat vervangen bij Vakgarage Autoweerd in Utrecht

De thermostaat is een belangrijk onderdeel in uw auto dat de temperatuur regelt. Gaat er een waarschuwingslampje in uw auto branden, wordt de kachel niet helemaal warm, of loopt de temperatuurmeter te snel en hoog op? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe!

Wat doet de thermostaat?

Het is van belang dat de motor zo snel mogelijk na het starten een temperatuur van 90 graden bereikt. Gebeurt dit niet, dan verbrand de motor meer brandstof met als resultaat een grotere uitstoot. Daarnaast wordt de kans op slijtage ook groter.

De thermostaat zorgt ervoor dat deze temperatuur zo snel mogelijk bereikt wordt. Zodra de motor warm genoeg is opent de thermostaat en dan pas stroomt er koelvloeistof naar de radiateur om af te koelen.

Als het buiten warm is en u staat bijvoorbeeld in de file, dan warmt de motor snel op. De thermostaat staat hier dan ook volledig open. Maar omdat u niet veel rijdt heeft de koelvloeistof niet de kans om af te koelen door middel van wind of de ventilator. Op dit moment loopt u zeker met een niet goed werkende thermo staat het risico op een oververhitte auto.

Waarom slijt de thermostaat?

Tijdens uw gehele autorit gaat de thermostaat open en dicht om ervoor te zorgen dat uw auto en motor op de juiste temperatuur blijft. Dan is het natuurlijk niet vreemd dat deze uiteindelijk ‘moe’ wordt. Hierdoor gaat hij niet meer goed open en loopt de temperatuur te snel op. Mocht u één van de bovenstaande signalen ervaren als u auto rijdt, dan is het belangrijk om snel bij ons langs te komen.

Heeft u dus problemen met uw thermostaat?

Kom snel langs bij Vakgarage Autoweerd!

Ons team zorgt er graag voor dat u snel weer op pad kunt. Wij zijn er voor uw APK, onderhoud en reparaties. Voor advies of een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. Liever snel en online een afspraak maken? Dat kan met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!