afspraak maken Bel ons

i y n

Startmotor

Startmotor vervangen bij Vakgarage Autoweerd

Startmotor vervangen bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Heeft u problemen met het opstarten van uw auto? Dit komt misschien door de startmotor! Maar geen zorgen, het team van Autoweerd in Utrecht Centrum zorgt dat u snel weer weg kunt rijden!

Wat doet de startmotor?

De startmotor wordt aangedreven door de accu, en zoals de naam het al zegt start het de motor. Het is een electromotor die ervoor zorgt dat de motor zelf op snelheid gebracht wordt en wordt aangeslagen met brandstof. Zodra de motor aanslaat schakelt de startmotor automatisch uit.

Wat zijn de oorzaken dat hij het niet doet?

Het kan zijn de startmotor überhaupt niet genoeg stroom krijgt. In dat geval is waarschijnlijk de accu het probleem. Dit is makkelijk te merken, aangezien er dan ook geen lampjes op het dashboard gaan branden.

Hoort u op het moment dat u uw motor wilt aanzetten een klik, maar doet de auto verder niets? Dan is er een grote kans dat er iets mis is met uw startmotor. De meest voorkomende oorzaak van een slecht werkende startmotor is slijtage en ouderdom. Zeker als de tandwielen de startmotor versleten zijn is het tijd dat u langskomt voor een nieuwe!

Wat kunt u doen als uw auto niet wil starten?

Mocht u ’s ochtends op weg zijn naar uw werk en geen tijd hebben om direct bij ons langs te komen is er een trucje dat u kunt toepassen om toch uw auto te starten. U kunt proberen om uw auto in een hogere versnelling te zetten, deze aan te duwen en dan langzaam uw koppeling op laten komen. Mocht dit echter nodig zijn is het alsnog van belang dat u een afspraak maakt om de startmotor te laten vervangen.

Start uw auto dus niet goed?

Kom snel langs bij Vakgarage Autoweerd!

Wij zorgen er graag voor dat u snel weer de weg op kunt. Voor vragen, of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk en snel online een afspraak maken met de onderstaande link:

Klik hier voor meer onderdelen!