Tijd voor Winterbanden!

Het is november!

En dat betekent dat het langzaam aan weer tijd wordt voor winterbanden. November is namelijk de ideale maand om uw zomerbanden terug in de bandenopslag te zetten, en de winterbanden weer tevoorschijn te halen.november winterbanden bandenopslag zomerbanden auto weerd autoweerd utrecht vakgarage onderhoud reparatie apk

Waarom kiezen voor winterbanden?

Er zijn verschillende redenen om voor winterbanden te kiezen. Of het nu een koude winter wordt in Nederland, of dat u anders juist de sneeuw gaat opzoeken elders. Wij zetten de voordelen even voor u op een rijtje:

 • Gaat u deze winter op wintersportvakantie?
  Er zijn diverse landen in in Europa waar winterbanden in de winter verplicht zijn. Dit geldt niet alleen voor de echte wintersport gebieden zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, maar ook bij onze buren in Duitsland. Dit is overigens ook het geval voor sneeuwkettingen.
 • In winters weer is de remweg korter met winterbanden
  Door de fijne ‘lamellen’ in het bandenprofiel is er een betere wegligging in bochten (en dus minder kans op aquaplanning) en wordt de remweg korten. En mocht er dit jaar sneeuw vallen, dan grijpen deze lamellen zich vast in de sneeuw.
 • Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius
  Door de samenstelling van het rubber, verhardt deze niet bij lage temperaturen.
 • Er zijn in principe geen extra kosten
  Het aanschaffen van winterbanden is vaak even duur als zomerbanden. En aangezien uw zomerbanden in de winter niet gebruikt worden, slijten deze ook niet.
 • Moderne winterbanden zijn even comfortabel als zomerbanden
  Daarnaast zijn ze ook geruisloos en slijten ze niet sneller door het speciale rubber-silicamengsel.

Geen plek om uw zomerbanden op te slaan?

Geen probleem! Want bij Autoweerd kunt u heel voordelig uw banden opslaan in ons bandenhotel. Hier staan uw banden veilig en droog opgeslagen, en zijn ze verzekerd tegen brand en diefstal. En dat voor maar €17,- per set, per bandenseizoen!

Zaterdag 9 november 2019 Wintercontroledag

Op deze dag kunt u zonder afspraak bij ons langskomen! Onze monteurs checken dan GRATIS uw auto op verschillende punten die met winterweer problemen kunnen veroorzaken. Klik hier voor meer informatie.

Heeft u 9 november geen tijd? Maak dan gewoon een afspraak voor een wintercheck (€9,95)!

Wilt u een afspraak maken?

Of heeft u meer vragen over winterbanden? Dan kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600, of een mailtje sturen naar info@autoweerd.nl. Liever direct online een afspraak maken voor winterbanden en/of een wintercheck? Dat kan met de onderstaande link:


Misschien ook interessant:

 

Vakgarage Pechhulp nu maar 39.95,- per jaar!

Winterse opstartproblemen

De wintersport komt er weer aan