afspraak maken Bel ons

i y n

Historie

autoweerd historie krispin daihatsu occasions

Historie

Garage Autoweerd, Bovag-Autobedrijf sinds 1978

De historie van Autoweerd: als zeer succesvol Citroëndealer in Utrecht (Overvecht), startte Garage Krispin met een tweede automerk. Het Japanse Subaru en later het zuinige en betrouwbare merk Daihatsu werden vanuit het filiaal op de Hopakker verkocht. Hierdoor was er al snel behoefte was aan meer bedrijfsruimte voor het succesvolle autobedrijf. Met de verhuizing naar het grotere pand aan de Weerdsingel Oostzijde veranderde ook de naam definitief naar Autoweerd. Daarnaast groeide het Bovag-autobedrijf uit tot de oudste Daihatsu-dealer van Nederland EN zelfs tot het grootste APK-keuringsstation in het centrum van de Domstad. Daarmee bereikte het bedrijf met de Daihatsudealer-organisatie maar liefst 3 jaar op rij (2004/2005/2006) de 1e plek bij de Autoweek-verkiezingen!

Naast Citroën kreeg het automerk Peugeot een steeds groter aandeel bij deze specialist. Dankzij de erkenning bij ROB (voor onderhoud van lease-auto’s) groeide het bedrijf door! Dit ondanks de crisisjaren vanaf 2008- van 7 personeelsleden naar het huidige team (2014) van 16 vakmensen!

In 2013 bereikte Autoweerd de aansluiting bij stichting Vakgarage. Dit is het enige onafhankelijke garage-concept van Nederland en recentelijk (april 2014) is de samenwerking met het zeer succesvolle Autohopper Autoverhuur concept afgerond.

In 2013 vierde de airco-specialist het 35 jarige bestaan, en achter de schermen liggen de blauwdrukken klaar voor de komende jaren als innovatief en succesvol autobedrijf in Utrecht/Leidscherijn en omstreken.