Ek-vrouwenvoetbal

EK-vrouwenvoetbal 2017

Laatste nieuws over EK-vrouwenvoetbal 2017


 

Nederland krijgt EK vrouwenvoetbal in 2017

Het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2017 in Nederland gehouden. Dat maakte de UEFA vandaag bekend na een vergadering van het uitvoerend comité in Nyon. Nederland was de enige kandidaat voor het toernooi. Als ploeg uit het gastland is Oranje automatisch geplaatst voor de eindronde, waaraan zestien landen deelnemen.© anp.Bert van Oostveen.© anp.

De KNVB heeft het stadion van FC Twente in Enschede voorgesteld als locatie voor de finale op 6 augustus. De andere speelstadions zijn die van NAC (Breda), Go Ahead Eagles (Deventer), Sparta (Rotterdam), Willem II (Tilburg), De Graafschap (Doetinchem) en FC Utrecht. Op die laatste locatie in Utrecht moet op 16 juli de openingswedstrijd plaatsvinden. De speeldata kunnen overigens nog aangepast worden. Nijmegen zit als ‘reservestad’ in de wachtkamer.

Oranje plaatste zich door winst op Italië voor het eerst voor het WK, dat in 2015 in Canada wordt gehouden. De Nederlandse voetbalsters doen in 2017 voor de derde keer mee aan het EK. De Oranje-equipe werd in 2009 in Finland verrassend derde, maar kwam in 2013 in Zweden niet verder dan de groepsfase.

‘Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK’, zei Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB die door het bondsbestuur is benoemd tot toernooidirecteur. ‘De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren.’

Het vrouwenvoetbal in Nederland maakt een grote ontwikkeling door. De afgelopen vijf jaar is het aantal voetbalsters met ruim 20 procent gestegen, tot het huidige aantal van 137.525. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren de grens van 150.000 voetballende meisjes en vrouwen te passeren.

De KNVB haalde eerder dit jaar al het EK 2020 (mannen) binnen. Dat toernooi wordt verspreid over heel Europa gespeeld. De Amsterdam Arena kreeg vier wedstrijden toegewezen van de UEFA.

Bron: AD