Bandenwissel in Utrecht

Bandenwissel bij Vakgarage Autoweerd Utrecht

Het is weer zover! Tijd voor de jaarlijkse zomer- naar winterbanden wissel! November is de ideale maand voor deze bandenwissel. Maak dus snel nog een afspraak voor de wissel!

bandenwissel utrecht

Wanneer winterbanden?

Het is aangeraden om vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. De temperaturen liggen dan namelijk rond en onder de 7 graden. Vanaf maart/april wordt het weer warmer buiten, en kunnen dus de zomerbanden weer onder uw auto. Het is dus nu de ideale tijd voor de bandenwissel!

Waarom winterbanden?

Tijdens winterse omstandigheden hebben de zomerbanden minder grip en een langere remweg dan winterbanden. Dat komt voornamelijk door de rubbersamenstelling en de profielopbouw van winterbanden. De ‘lamellen’ in de banden grijpen zich vast in sneeuw waardoor er een betere grip is. Hierdoor heeft u een betere wegligging en is de remweg korter.

Daarnaast zijn winterbanden ook in veel Europese landen verplicht. Gaat u dus deze winter op skivakantie? Kijk dan goed of een bandenwissel in dat land verplicht is.

Klik hier voor nog meer voordelen van winterbanden!

Geen plek voor de opslag van uw zomerbanden?

Vakgarage Autoweerd maakt de wielenwissel graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom kunnen onze vaste klanten* de wielen of bandenset laten opslaan in ons bandenhotel! Voor slechts 17,- per bandenseizoen (34,- per jaar) staan uw banden veilig, droog en verzekerd tegen brand en diefstal bij ons opgeslagen, mooi te combineren met de onderhoudsbeurt of APK.

En als het in het voorjaar weer warmer wordt, helpen wij u natuurlijk graag weer met de montage van uw zomerbanden!

Maak nu snel een afspraak voor uw bandenwissel!

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons bellen op 030 – 30 31 600 of een mail sturen naar info@autoweerd.nl. U kunt ook direct online een afspraak maken voor uw bandenwissel met de onderstaande link:

Afspraak maken

 

 

Vaste klanten zijn al onze klanten die het reguliere onderhoud aan de auto bij ons laten uitvoeren.
Hiermee profiteren zij  –op basis van het uitvoeren van de onderhoudsbeurten- van alle extra voordelige prijzen voor o.a. ons bandenhotel, de gunstige tarieven voor de wielen (of banden) wissels, maar ook hebben onze vaste klanten het voordeel van de zeer goedkope (of zelfs gratis) APK en de speciale Vakgarage Pechhulp (o.b.v. het onderhoud).
Hiermee besparen onze klanten tot honderden euro’s per jaar!