afspraak maken Bel ons

i y n

Autodate

Autodate, wat is het?

Vele mensen kennen het begrip inmiddels: autodate. Er bestaan tegenwoordig zelfs speciale verkeersborden met autodate erop. Ondanks dat het begrip bekend is, weten weinig mensen wat het nou echt inhoudt. Er komt dan ook het een en ander bij kijken, maar minder dan verwacht. Want hoe zit het met belastingen? Benzine? Waar mag de auto geparkeerd worden? Of wordt de auto direct doorgegeven? Hoeveel kost het auto delen? Dit zijn nog maar een aantal vragen die direct naar boven komen als het gaat om een autodate. In dit artikel wordt alles op een korte, heldere manier toegelicht.

Kostenplaatje

Als eerste worden de kosten besproken. Want ja, autodate is dan wel vaak goedkoop en handig, maar het kost wel wat. De kosten van een autodate zijn afhankelijk van twee factoren: de afstand die gereden is, en natuurlijk de tijd die iemand de auto in zijn of haar bezit heeft gehad. Alle andere kosten zoals belastingen, verzekeringen etc. zitten in dit bedrag. Nu we dit weten komt natuurlijk de vraag: is het voordeliger dan autohuur of auto kopen? Dat hangt er vanaf. Als u zo af en toe en uur een auto nodig heeft, dan is autodate over het algemeen vaak een stuk goedkoper. Maar, heeft u regelmatig een auto nodig dan is autohuur misschien meer iets voor u. Of, heeft u zelfs iedere dag de auto nodig? Dan is een auto kopen waarschijnlijk de meest rendabele optie.

Hoe werkt het?

Het concept van autodate is bedoeld om snel, gemakkelijk en goedkoop een auto te kunnen rijden. Juist daarom is er ook gekozen voor auto’s die passen bij mensen die een auto nodig hebben voor een kortere tijd. Het zijn vaak kleinere, wendbare auto’s. Handig voor in de stad, maar ook voor op de snelweg.

Waar kunt u uw auto vinden?

Nu u dit weet, komt de volgende stap: het vinden van de auto. Want ja, waar staan deze auto’s? Dat is afhankelijk van de plaats waar u woont. Het kan zijn dat daar nog geen autodate van toepassing is. In de grotere steden is autodate in grote opkomst, waardoor er vaak wel bedrijven zijn die autodelen. Heeft u een bedrijf gevonden, dan kunt u hierbij aansluiten als de voorwaarden bij u passen.

En dan het vinden van de auto nog. U kunt naar de website van het bedrijf gaan, waar een pagina te vinden is die aangeeft waar, welke auto’s staan geparkeerd. Vervolgens kunt u online of telefonisch de auto reserveren. Is dit gedaan? Dan kunt u naar de auto toe gaan, waar u vervolgens in kunt stappen met uw ledenkaart. Uitgereden? Dan gaat u naar dichtstbijzijnde parkeerplaats van de organisatie en klaar. Zo gemakkelijk gaat het concept Autodate dus!

Meer weten? Bel dan naar Autoweerd Utrecht; 030-30 31 600 en wij helpen u graag verder! Wilt u liever direct online een auto reserveren? Dat kan met de onderstaande link:

Nu reserveren

autodate verhuur autodelen utrecht autoweerd